Lecția ariciului

Spread the love

Prietenei mele, cu drag. Sunt alături de tine, oricând și oricât.

Să te faci bine!

E un august oribil, cu restricții și vești aiurea în fiecare zi, lună de vară aproape ratată pentru mulți dintre noi. Cei mai norocoși s-au adaptat și au reușit să evadeze și să-și ia pauză de la muncă. Mințindu-se (poate) elegant că este concediu/vacanță „normală”, cu poze și story-uri pe insta. Sau au zăcut pe acasă.

În serile de vară, prin curți apar aricii. Vin după mâncare, se fac grem de țepi când te apropii de ei, dar când le câștigi încrederea și-i vezi, sunt superbi. Cumva m-am inspirat de la un arici curajos să mă apuc de curățenia generală.

O pierdere totală de vreme dacă mă întrebați pe mine dar necesară că na, jeg, praf, alergii…etc. De musai ca de voie bună. Singura parte frumoasă în tot procesul ăsta a fost amenajarea bibliotecii.

Am apucat să intru și prin pozele din telefon. Făcut ceva curat și pe acolo, din 2016 încoace. Musai să le tranfer pe un hard extern și să eliberez peste 200 de giga de poze…dar asta altă dată.

Facebook, insta : unfriend, unfollow. Încă niciun block. Tiktok : uninstall.

Farduri & skincare: expirate, rămân. Aici am o problemă, dar nu vreau s-o tratez. Niciodată nu voi avea destule farduri, pensule, parfumuri, creme și loțiuni. Poate-mi mai iau un dulap pentru ce mai „apare”.

Hainele…patru mormane. Rămân, mai vedem, donații, gunoi.

Frigider : ….nu acum.

Oamenii din viață : prieteni, mizerii/gunoaie, de aruncat la gunoi și de dat o lecție și apoi la gunoi. Aici parcă e mai complicat. Dar foaaarte necesar. Mulți oameni din jurul nostru sunt toxici. Ne trag în jos, ne lasă fără energie, ne doboară spiritul. Așa că la gunoi cu ei!

Faceți-vă curaj pentru curățenie. Mai ales cea din viață. La ce vremuri trăim, cine-și mai permite să gândească „mai este timp”? Departe de orice aluzie la noul virus, mai sunt cancerele, diabetul, boli cardiovasculare, AVC-uri…toate ne pot lua de lângă cei dragi. Sau pe ei de lângă noi. Bucurați-vă de ce-i bun și frumos din viață și  scăpați-vă de gunoi.

Din nefericire, nu suntem ca aricii. Așa frumușei și drăguței, sunt extrem de rezistenți la toxine. Consumă cu mare poftă viespi, broaște, viermi, larve…și altele. Le mănâncă, le digeră și cresc frumos mâncând chestii extrem de toxice. Noi nu suntem ca ei. Orice chestie nasoală ne îmbătrânește, ne stafidește, ne ridează, ne afectează și/sau ne omoară.

Încercați să faceți curățenie în casele, viețile dar mai ales sufletele voastre. Prețul pentru a nu o face la timp este mult prea mare.

 

Comments

Marcello
21 august 2020 at 16:08

Multumesc, da ! :)))Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: